Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 26 aprilie 2023

Cel mai mare pericol pentru omenire

 

              nu este războiul, ci  religia  și ideologia! Dacă războiul  poate înfrânge voința de apărare a unui  popor,  Religia și Ideologia anihilează  rațiunea umană,  subjugă și fanatizează mințile prin  propagandă prn inducerea  persuaisvă a   friicide iad și a speranței  în rai, recte   ideologia prin cultivarea  persuasivă a spiritului de turmă,  a fricii de securitate și a speranței în „viitorul luminos”.               .  „Sabia subjugă voința, scrie Igor Bergler  în Biblia pierdută, însă Dumnezeu  subjugă mințile.”   


          Abia  acum am înțeles de ce pentru Martin Luther „ Rațiunea  este c ea mai mare târfă a Diavolului..” 

            Pentru Religie,  ca și pentru   Ideologie, omul  nu trebuie să fie o ființă care gândește, ci   un animal de turmă devotat trup și suflet  religiei, respectiv  ideologiei.  



            Sub  persuasiunea  propagandei  religioase sau ideologice  mintea umană nu mai judecă  rațional, ci dominant este sentimentalul, prin cele două manifestări: iubire și ură fanatică. 

        Istoria  religiilor și a ideologiilor demonstrează  fără  tăgadă  că iubire  față de  Biserica creștină și ură  față de atei și „păgâni” de  alte religii, ideologia  fascistă  ura rasială  și iubirea  fanatică  pentru   liderul  partidul -stat fascist, comunismul  - iubirea  pentru partidul-stat comunist  ura de  clasă! 


#Celmaimarepericolpentruomenire 

Autor: Vasile Anton Ieșeanu,  miercuri 26 aprilie 2023, Iași                       .              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu