Faceți căutări pe acest blog

joi, 8 decembrie 2022

Oare Eminescu nu a fost POTOLIT de împăratul austriac?!...


Cu mâna murdară a Iudelor române!

        În urma ședinței parlamentare fulminante din 13 aprilie 1883 când liberalii lui Brătianu, prietenii conservatori și influența cinică a ambasadelor străine îndeosebi cea a ambasadorului imperiului austriac i-au pecetluit soarta. „Românul reacționează promt la aceste articole eminesciene mai ales la primul dintre ele. O serie de șapte editorial masive greoaie, ocupând , unele dintre ele , întrega pagină întâi a ziarului- vine să restabilească adevărul , cum se pretinde ; treptat, treptat, aceste articole se transformă în adevărate atacuri la persoană, iar după ședința parlamentară din 13 aprilie 1883 din ele va crește acuzațiile frecvente ale Românului că Timpul instigă la revoltă generală, la atentat împotriva lui IC Bărtianu, apoi atentat împotriva regelui însuși- pe fundalul acestor acuzații țesându-se insistetn tezapreluată și de alte ziare liberale că primul redactor la Timpul nu este în deplinătatea facultăților mintale.”( Nicolae Georgescu - Un an din viața lui Eminescu, Ed. Floare albastră, 2006, București) .
     Întebare pentu eminescologi: dacă toate firele duc la Viena... căci de la Viena venea telegrama ambsadorului român la Viena , anume Telegrama lui Petre Carp din 25.06.1883, trimisă de la Viena lui Titu Maiorescu și colegilor partidului conservator prin care cerea imperativ: „Și mai potoliți-l pe Eminescu” este edificatoare pentru consensul sfâștului redactorului de la Timpul. Și l-au potolit de tot!
         La data de 28 iunie 1883 pe când Eminescu se afla în starea cea mai vulnerabilă pentru orice om - gol pușcă la baia publică, poliția l-a pus în cămașă de forță și l-a dus la Casa de nebuni a dr. Șuțu. De ce abasada austriacă era într-ațât de paranoică( a se vedea aceeași paranoia și la actualii politicieni austrieci) încât să se teamă de Eminescu?... Oare socieatea Carpați înfințată de Eminescu a fost cauza POTOLIRII sale în modul acela atât de josnic?... „Eminescu a fost o persoana extrem de incomoda pentru guvernantii din vremea lui si pentru interesele Imperiiilor Austro-Ungar si Tarist in Romania. Articolele lui au cutremurat in repetate randuri guvernul de la Bucuresti, iar vocea lui de patriot roman a deranjat extrem de mult puterile straine. In consecinta, serviciile secrete austro-ungare si tariste au fost mult timp pe urmele sale, iar eliminarea sa din spatiul public a fost rezultatul presiunilor venite de la Viena.
Lupta lui Mihai Eminescu pentru o Romanie a romanilor si nu pentru una a intereselor straine, lupta lui pentru aducerea Transilvaniei la patria mama, il face sa se implice in activitatile conspirative ale Societatii patriotice Carpatii…Aceasta societate patriotica care, dupa numai un an si jumatate de la infiintare, adunase peste 20.000 de membri platitori de cotizatie si care, conform rapoartelor serviciilor secrete austro-ungare, cumpara arme, devenise un pericol pentru stabilitatea Imperiului Austro Ungar… sursa: https://culturaromana.ro/
„Concluziile dr. Ion Nica, bazate pe „Raportul medicului N.C. Tomescu fără a cunoaște intervenția lui G . Călinescu din Adevărul literar și artistic. Este, afirmă profesorul Nicolae Georgescu în documentata sa analiză în crtea menționată mai sus , un punct de vedere nou în această expertiză literară a „Raportului Tomescu” punct de vedere care nu-i convine , cum am văzut lui G. Călinescu : „Eminescu nu a fost sifilitic. Ideea aceasta s-a născut din doctrina eronată ce profesa o școală germană că paralizia generală este totdeauna o manifestare sifilitică, tot așa de neadevărată ca aceea care susține că toate sclerozele cerebrospinale sunt de origine sifilitică.(...) Adevărata cauză a maladiei lui Eminescu pare a fi surmenajul, oboseala precoce și intensă a facultăților sale intelectuale.”( ibid.)6.                                                                                                                             
Scrisoarea prof. univ. dr. H. Obersteiner către T. Maiorescu din 10 februarie 1884, Wien-Dobling, din care rezultă următoarea informație:„Mai departe, pe viitor ar fi prea recomandabil dacă s-ar găsi cineva care, împreună cu dl Eminescu – a cărui întoarcere imediată în patria sa, din diverse motive, nu este, se pare, oportună – să petreacă câdva timp, în călătorii, de exemplu, Italia”.Din această frază rezultă două afirmații referitoare la Eminescu: Eminescu era sănătos și, deci, nu mai trebuia să rămână în sanatoriu. Întoarcerea lui în țară este inoportună? De ce? Continuând cercetarea, am trecut la compartimentul „Manuscrise”, în care există multe documente inedite, privitoare la Eminescu. În acest sens, am descoperit cele două dosare de “Interdicție” a lui Eminescu (ziaristul). Aceste doua dosare au fost depuse la Arhivele Statului, de către Ministerul de Justiție, cu adresa nr 60041 din 30 oct 1923. Este curios că, timp de 90 ani, aceste dosare nu au fost cercetate cu atenție de cei care s-au ocupat de viața lui Eminescu(. fragment preluat din bilunarul CERTITUDINEA autor Miron Manega (disponibil în toată țara, în chioșcurile de ziare) .
Argumente irefutabile demonstrează clar o conjurație convergentă a austriecilor , a prietenilor conservatori și a inamicilor liberali asupra lui Eminescu ziaristul ( Vasile Anton Ieșeanu - Eminescu , în zadar?... fragment)
#OareEminescunuafostPOTOLITdeîmpăratulaustriac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu