Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 iunie 2015

Pensii porcine pentru parlamentarii-porci





„Îmi plac porcii, spune Churchill, într-un celebru adagiu.  Câinii ne privesc de jos. Pisicile  ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca egali.”                   
Fără îndoială  un om se poate metamorfoza  în porc deși omul se naște porc. În multe situații  devine porc. De pildă când se îmbată  sau când mănâncă ca porcul sau când ajunge  la putere. Un porc ajuns la  putere ei bine  e  un porc pus pe  îngrășat.             
Porcul nu se poate metamorfoza  în  om. Această  imposibilitatea  e   evoluției pe verticală  infirmă  teoria  darwinistă: un  animal inferior nu se poate transforma într-un animal superior, dar un animal superior,  de pildă omul se poate   transforma într-un animal inferior. Din punct de vedere  genetic  omul este foarte apropiat de porc. Doar  cu  șase procente diferă ADN-ul  uman de cel porcin.
 Aproape 94 la sută  din ADN-ul  uman, spun   geneticienii   se  identifică cu cel porcin; din acest  motiv cercetătorii polonezi care vor să   utilizeze organele porcului pentru operațiile de transplant la om. Se poate   și invers.
 Omul se poate  transforma în orice animal;  în  ADN-ul uman   sunt cuprinse  toate ADN-ul tuturor viețuitoarelor, dar  în cele mai multe cazuri t omul se   transformă în porc. Dorința lui   mai mult  sau mai  puțin  conștientă de a se transforma în porc,  pornește  din  asemănarea  izbitoare cu acest animal.
Omul se transformă în  porc și pentru că e cel mai mare consumator de carne de porc. Nutriția cu carne de porc  confirmă teoria filosofului german Feuerbach, anume că  „suntem  ceea ce mâncăm.”    
Cum  la noi la români cea mai bună legumă e porcul, fără îndoială că societate mioritică  e plină de porci. Nu faci un pas în afara  domiciliului fără  să  dai nas în nas cu un porc.
Grași,  burtoși,  abia mișcându-și   șuncile,   mulți bărbați, dar și  multe femei, nu mai   seamănă  cu oamenii, nu mai sunt oameni, sunt   porci.    
Mulți, foarte mulți se  aseamănă  la   trup, la chip, la minte  și   la comportament cu porcii.  În această  privință    e foarte   greu  să decelezi pe omul-om de omul-porc.
Fără îndoială  că  cei mai mulți  porci se află  în sfera  puterii fie  locală fie centrală. În parlament  procentul este copleșitor. Aproape 99%  dintre   parlamentari s-au   transformat, imediat după ce au fost aleși,  în nobila rasă porcină.  Parlamentarii sunt cei mai  mari consumatori de carne de porc. La Restaurantul  Parlamentului domină   în meniul carnea de porc. De două ori mai ieftină   pentru aleși.   Grași, burtoși,  sforăitori  și bășinoși ca porcii,  lipsiți de bunul simț  uman, stau cu râturile  numai  după apucat. Orice,  că doar  ei fac legile în țara asta. Poporul le-a   făcut și Palat. Să aibă  unde să doarmă când fac legi   și să facă legi  când dorm. Și troaca plină…   
 S-au înțeles  pesediștii  și penepedeliștii și-au  bătut palma pentru pensii grase. De! Odată ce s-au transformat parlamentarii   în porci , nu mai por deveni oameni.
 Așadar  și-au asigurat   pensii porcine până la adânci bătrânețe. De ce eu  dacă-s mai puțin porc  și mai mult om,   trebuie să am pensia  mică și de ce  trebuie să fiu egal cu porcul, chiar dacă  e parlamentar?! 
Nu ar sta  mai bine, după gratii, acolo  unde  le este  locul lor?!                           
                                                                                                                                   
  Vasile Anton Ieșeanu, 18 iunie 2015, Iași    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu