„Îmi plac porcii, spune Churchill, într-un celebru adagiu. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus. Porcii ne tratează ca egali.”
Fără îndoială un om se poate metamorfoza în porc deși omul se naște porc. În multe situații devine porc. De pildă când se îmbată sau când mănâncă ca porcul sau când ajunge la putere. Un porc ajuns la putere ei bine e un porc pus pe îngrășat.
Porcul nu se poate metamorfoza în om. Această imposibilitatea e evoluției pe verticală infirmă teoria darwinistă: un animal inferior nu se poate transforma într-un animal superior, dar un animal superior, de pildă omul se poate transforma într-un animal inferior. Din punct de vedere genetic omul este foarte apropiat de porc. Doar cu șase procente diferă ADN-ul uman de cel porcin.
Aproape 94 la sută din ADN-ul uman, spun geneticienii se identifică cu cel porcin; din acest motiv cercetătorii polonezi care vor să utilizeze organele porcului pentru operațiile de transplant la om. Se poate și invers.
Omul se poate transforma în orice animal; în ADN-ul uman sunt cuprinse toate ADN-ul tuturor viețuitoarelor, dar în cele mai multe cazuri t omul se transformă în porc. Dorința lui mai mult sau mai puțin conștientă de a se transforma în porc, pornește din asemănarea izbitoare cu acest animal.
Omul se transformă în porc și pentru că e cel mai mare consumator de carne de porc. Nutriția cu carne de porc confirmă teoria filosofului german Feuerbach, anume că „suntem ceea ce mâncăm.”
Cum la noi la români cea mai bună legumă e porcul, fără îndoială că societate mioritică e plină de porci. Nu faci un pas în afara domiciliului fără să dai nas în nas cu un porc.
Grași, burtoși, abia mișcându-și șuncile, mulți bărbați, dar și multe femei, nu mai seamănă cu oamenii, nu mai sunt oameni, sunt porci.
Mulți, foarte mulți se aseamănă la trup, la chip, la minte și la comportament cu porcii. În această privință e foarte greu să decelezi pe omul-om de omul-porc.
Fără îndoială că cei mai mulți porci se află în sfera puterii fie locală fie centrală. În parlament procentul este copleșitor. Aproape 99% dintre parlamentari s-au transformat, imediat după ce au fost aleși, în nobila rasă porcină. Parlamentarii sunt cei mai mari consumatori de carne de porc. La Restaurantul Parlamentului domină în meniul carnea de porc. De două ori mai ieftină pentru aleși. Grași, burtoși, sforăitori și bășinoși ca porcii, lipsiți de bunul simț uman, stau cu râturile numai după apucat. Orice, că doar ei fac legile în țara asta. Poporul le-a făcut și Palat. Să aibă unde să doarmă când fac legi și să facă legi când dorm. Și troaca plină…
S-au înțeles pesediștii și penepedeliștii și-au bătut palma pentru pensii grase. De! Odată ce s-au transformat parlamentarii în porci , nu mai por deveni oameni.
Așadar și-au asigurat pensii porcine până la adânci bătrânețe. De ce eu dacă-s mai puțin porc și mai mult om, trebuie să am pensia mică și de ce trebuie să fiu egal cu porcul, chiar dacă e parlamentar?!
Nu ar sta mai bine, după gratii, acolo unde le este locul lor?!
Vasile Anton Ieșeanu, 18 iunie 2015, Iași
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu