Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 octombrie 2011

O carte bună pentru studenţi


 Dragi tineri studenţi! 
        Cum să scriu un eseu...este o carte bună , nu  doar pentru că vă oferă detalii despre cum să scrii un eseu, dar şi pentru că,  răspunde problemelor voastre actuale, care obsedează pe oricare tânăr, îl frământă şi îl  devorează  precum câinii lui Acteon:  de ce trăim, de ce murim; drumul spre viaţa eternă; problema morală;   lupta dintre Eros şi Thanatos; doctrina  şi miracolul japonez;  dacă  intervine Dumnezeu în destinul omului;  cum să te fereşti de  nevroze (cazul profesoarei îndrăgostite de Mircea Badea)  ; pentru tinerele studente -  cum să  eviţi căsătoria cu un bărbat homosexual( cazul prinţesei Brianna Caradja ; cine determină sexul progeniturii - bărbatul sau femeia, deosebirea esenţială dintre bărbat şi femeie; ce înseamnă a trăi  farmecul vieţii. 
 Prezentată  într-un limbaj comun,  accesibil oricărui absolvent cu studii medii, comunicarea din carte  este concepută în fraze  clare,  logice cu  argumentaţie fundamentată ştinţific. Toate aceste norme  vin  în întâmpinarea cititorului spre a răspunde propriilor sale întrebări. Iată o apreciere critică a poetului Liviu Apetroaie:         
,,Interesante sunt, la acelaşi nivel, abordările referitoare la sexualitate în toată complexitatea ei umană, de la firesc, la deviant, de la necesarul natural la excesul maladiv şi provocator de drame insurmontabile.[...] Am parcurs o carte plină de bucuriile pe care ţi le oferă o nouă perspectivă hermeneutică. Fără îndoială, Vasile Anton nu ne spune lucruri necunoscute, nimeni nu are cum să o mai facă, deocamdată, dar le spune cu claritate, cu argumentaţie şi, mai ales, cu pasiune.''

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu