Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 mai 2023

În căutarea Fericirii!...


Proverb japonez: „Dacă vrei să fii fericit o zi, bea alcool sau consumă droguri! Dacă vrei să fii fericit o săptămână, călătorește! Dacă vrei să fii fericit o viață, IUBEȘTE!”
Și adaug eu, dacă vrei să fii e fericit toată viața IUBEȘTE ACTIV toată viața. Iubirea activă, recomandată chiar și la bătrânețe, ne menține activi și cu o stare de sănătatea fizică și mintală relativ bună, anhilează conflictele dintre parteneri, căci hormonii fericirii, oxitocina, serotonina, dopamina și endorfinele ne induc o stare de bucurie de a trăi, optimism și voie bună, atmosferă caldă de încredere și cooperare între parteneri!
Acum înțelegeți de ce bogații lumii își schimbă nevestele ca pe mașini. Pentru că iubirea activă le menție o stare de fericire continuă. Veți spune că este imoral, că nu poți să-ți realizezei fericirea proprie pe nefericirea altuia! Dar bogatul o compensează pe fosta nevasta material și astfel îi diminuează nefericirea, căci femeile includ totdeauna în starea de fericire și un procent de interes material. Practic bogatul îi cumpără iubirea noii neveste, ca și cum ar cumpăra o prostituată. Dar ce contează!... Veți spune că e un egoism feroce, dar însăși fericirea e egoistă. Ce contează morala iubirii în această ecuație când iubirea activă îi coferă bogatului starea de fericire continuă!
Pragmatismul erotic impune schimbarea obiectului erotic, cu un alt obiect erotic care generează bogatului starea de fericire. Și femeile recurg la schimbarea partenerului incapabil s-o ducă pe culmile extazului eroticsau când i se oferă oprtunitatea unei ascensiun economice sau sociale. Banii nu aduc fericirea spune un cântec în vogă mult timp în vremea comunismului, dar banii îi conferă bogatului posibilitatea de a trăi o continuă stare de fericire. Întrebați-l pe fostul premier al României, liberalul Călin Popescu Tăriceanu care a schimbat 5 neveste dacă a fost fericit sau nefericit în viața lui?... „Cercetătorii susțin că 50% din fericirea noastră este determinată genetic, 10% se datorează circumstanțelor vieții, iar un procent de 40% este determinat de acțiunile și alegerile noastre.” .Conceptul danez “hygge” semnifică crearea unei atmosfere calde şi bucuria de a savura lucrurile bune şi frumoase pe care viaţa ţi le oferă, alături de oameni. Meik Wiking, un guru danez în fericire celebru în toată lumea, autor al unei noi cărţi referitoare la hygge şi directorul Institutului de Cercetare al Fericirii din Copenhaga este cel care ne asigură că acest stil de viaţă ne va face să ne simţim mai mulţumiţi de noi înşine, vom fi mai relaxaţi şi mai conectaţi cu cei din jurul nostru.Acest lucru este confirmat şi de clasamantele de acest gen, în care danezii sunt victorioşi. Ei se află în topul celor mai fericiţi oameni de pe Pământ de mai mulţi ani, fiind surclasaţi doar de Elveţia în 2015.” ( (sursa: https://jurnalul.ro/)
Hormonii sunt substanțe chimice secretate de diferite glande ale corpului, care joacă roluri foarte importante în procesele chimice din organism. Cât de dependentă este fericirea și sănătatea noastră fizică și mentală de hormonii iubirii active? „Deși oamenii asociază emoțiile lor cu concepte abstracte, vedem că, din punct de vedere științific, sentimentele noastre sunt date de substanțele chimice din creier. Dacă avem un nivel scăzut de hormoni, ne simțim triști, iar dacă avem un nivel optim, ne simțim fericiți.” ( sursa: EDUREGINAMARIARO)
Oxitocina este hormonul iubirii active! Extazul generat de iubirea activă marchează eliberarea oxitocinei, hormonul care inlesnește apropierea de partener și nevoia IUBIRE ACTIVĂ. SERETONINA SAU HORMONUL FERICIRII ESTE ACTIVAT ÎN RELAȚIA DE IUBIRE ACTIVĂ „Oamenii de stiinta olandezi sustin ca orgasmul stimuleaza 30 de zone diferite ale creierului unei femei, inclusiv cele relationate cu emotiile, centrii tactili, centrii fericii, ai memoriei, satisfactiei si sigurantei.” ( sursa: https://www.sfatulmedicului.ro/) Dopamina , supranumit și HORMONUL PLĂCERII, este un neurotransmițător care face parte din sistemul de recompensare al creierului. Acest hormon trebuie să fie menținut între anumite limite. Excesul conduce la megalomanie, aroganță, egosim și egocentrism, prea puțină dopamină la dezvoltarea bolii Parkinson, manii, halucinații și schizofrenie.
Deficitul de serotonină poate fi motivul pentru anumite afecțiuni psihice, printre care: 1)Probleme cu memoria: persoanele care au un nivel scăzut de serotonină nu își pot aminti bine anumite evenimente; 2) depresie; 3) Creșterea dorinței de a mânca dulciuri; 4) tulburări ale somnului, insomnie; La fel ca și endorfinele, serotonina poate duce la apariția furiei și anxietății, atunci când se află în exces în organism. Endorfinele: acestea au rolul de calmantul natural al organismului.Care bărbat și care femeie nu se calmează după o partidă reușită de IUBIRE ACTIVĂ?!...
Autor: Vasile A. Ieșeanu, joi, 4 mai 2023, Iași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu