Faceți căutări pe acest blog

duminică, 7 mai 2023

Lecții avertisment pentru viitorul omenirii

Moto: „Legea lui Cehov: „Este vestită afirmația lui Anton Cehov potrivit căreia o armă care apare în primul act al unei piese de teatru, va fi folosită în mod inevitabil în cel de-al treilea act.”(Yuval Noah Harari - Homo deus,scurtă istorie a viitorului)

Cum e să mergi liniștit pe stradă și să te trezești cu un glonte în cap?!.. Dotat cu arme de ucidere în masă, micul Dumnezeu nu va ezita să ucidă cu o sadică plăcere, ca și cum ar fi telecomandat de Satana!
Să fie crimele celor doi adolescenți sârbi efectul excesului de testosteron? Eu cred că acele două asasinate comise de cei doi imberbi sârbi sunt consecința unui complex de factori psihologici interni. Dispar războiele intre marile puteri și apar micile războaie ca o joacă de copii care vor instaura haosul social și legea junglei.
Cum pot forțele de ordine să-i stăpânească pe micii dumnezei nebuni?!... „În esență, scrie Harari terorismul ese o reprezentație (de teatru public n. n. ). „Teroriștii regizează un spectacol violent înspământător care pune stăpânire pe imaginația noastrăși ne dă senzația că alunecăm înapoi în haosul medieval” Da , cei doi mici eroi-călăi sârbi au creat un spectacol înspăimântător pentru lumea noastră. Dar să ne amintim că spectacole înspăimântătoare similare regizate de tinerii fasciști și tinerii comuniști! Să ne amintim modul absolut bestial în care a fost asasinat Nicolae Iorga! Adevărate manifestări de animale bolnave!
Cele două asasinate din Serbia comise de imberbi adolescenți sunt semne clare și vizibile care ne avertizează despre minunata lume nouă a viitorului. Ca să-l parafrazez pe istoricul evreu Yuval Noah Harari, aș zice că omul va parcurge un timp istoric de la uciderea virușilor și a țânțarilor la uciderea semenilor! Am putea crede că sunt doar simple întâmplări cotidiene, dar toată pleiada de jocuri video pentru adolescenți au ca temă conflictul și asasinatul.
Accesul tot mai puțin îngrădit al imberbilor infantili la tehnologie și la armele tehnologice tot mai sofisticate , la nanotehnlogie și biochimie, va conferi posibilitatea ca noile generații să genereze o lume cu adevărat APOCALIPTICĂ!

Autor: Vasile Anton Ieșeanu , duminică 7 mai 2023, Iași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu