Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 decembrie 2016

COLABORAȚIONIȘTII





Colaboraționismul este un cuvânt inventat de francezi, încă pe vremea războaielor napoleoniene, când contrabandiștii francezi aduceau mărfuri din Anglia și ajutau rezistența regalistă împotriva lui Napoleon, însă sensul actual este acela de trădare, de cooperare perfidă cu inamicul.
Sensul de trădare datează din 1940, termenul referindu-se la guvernul de la Vichy și la francezii care îi sprijineau pe naziștii care ocupaseră Franța în timpul celui de-al doilea război mondial. Termenul colaboraționist a evoluat în noua realitate istorică în sensul de a te înscrie voluntar în serviciul unei puteri ticăloase.
Nu contează că acea putere e a unui stat sau este a unui individ foarte bogat, cum este de pildă Soroș, ci doar faptul că pentru spațiul în care aceste ONG-uri acționează deservesc o putere ticăloasă pentru comunitatea asupra cărora acționează. Spre exemplu ONG-urile, sponsorizate de Soroș din România sunt în acest sens, exemplu cel mai elocvent de colaboraționism. Momirea cu bani i-a făcut pe mulți să se înscrie voluntari în aceste ONG-uri.
Urmând principiul Political Correctness, mulți au crezut că ONG-urile au doar rolul să apere drepturile omului de abuzurile politice, că sunt asociații voluntare, non-profit în scopul propășirii societății.
A fost o mască bine exploatată de puterea ticăloasă și mulți naivi chiar au crezut în acest ideal nobil.
În România sunt peste 90 de mii de ONG-uri de trei tipuri, asociații, fundații, federații, cele mai multe cu scopuri adevărat umaniste, însă după cum am văzut cele sponsorizate de Soroș au avut un scop ascuns, acum foarte clar și manifest sabotarea economică și culturală și ocuparea politică a României.
Nimeni nu credea că aceste ONG-uri vor fi transformate, la un moment propice în forțe politice, într-o adevărată coloană a cincea ca în vremea nazismului. Dar, iată cum de la tragedia de la colectiv, subit ONG-urile sponsorizate de Soroș , cele care l-au făcut președinte pe Iohannis s-au transformat subit într-o nouă forță politică USR, Uniunea Salvați România pentru naivi, în realitatea ei secretă Uniunea Sabotează România.
De voie de nevoie PNL s-a raliat ca partid din care a fost emanat Iohannis, acestor colaboraționiști.
Nu întâmplător, Iohannis, după câștigarea alegerilor a plecat incognito în America.
Iohannis mers la reședința lui Soroș să sărute papucul stăpânului, miliardarul care l-a făcut președinte, al doilea Spân peste poporul de Harapi-Albi.

Vasile Anton Ieșeanu, 1 DECEMBRIE 2016,Iași


  

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu