Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 28 septembrie 2022

Oare istoria se repetă?...

        Astfel ne apare din perspectiva deviației democrațiilor spre extrema dreaptă: istoria omenirii se repetă. Pe aceste considerente teza lui Hegel, anume că istoria este o mișcare continuă “lărgindu-se şi desfăşurându-se într-o vastă spirală”, trebuie reiterată!

        Ascensiunea extremismului naționlist în Suedia, a fascismului naționalist Italia, ca și activarea forțelor extremist- suveraniste din statele estice - amintesc de perioada interbelică la care se adaugă amenințările cu forță, acum finaciară ale Ursulei von der Leyen, la adresa statelor „ deviaționiste” Italia, Polonia , Ungaria , pun în mare pericol unitatea comunității europene, spre bucuria lui Putin și a Rusiei etern imperialistă.                                                                         Prin Brexit Anglia a dat un semnal că e ceva putred la Bruxeles!
        De ce încredea estului și a unor state din vest în democrația UE a scăzut atât de dramatic de mult?... Germania și fostă soră a noastră, mai mare, devenit între timp soră vitregă, Franța, în fapt marile companii și-au arogat puterea absolută după Brexit! Ce se ascunde în spatele UE-Bruxelles și noi nu știm? Cumva al patrulea Reich?!...
Autor: Vasile Anton Ieșeanu, miercuri, 28 septembrie 2022, Iași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu