Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 14 septembrie 2024

Marele pericol social - gândirea binară criminală!

Autor : Vasile Anton Ieșeanu: Gândirea binară fanatizează psihomentalulul credulului, care crede orbește fără a cerceta și execută directivele mistice& ideologice ca un robot programat.

De aceea gândirea binară e o gândire criminală. Gândirea binară a apărut odată cu monoteismul iudaic și a fost indusă în inconștientul colectiv de către activiștii misticismului iudeo- creștin când au abolit cu forța religiile politeiste și eterogenul social greco - romane și a instaurat în Imperiul roman religia monoteistă: creștinsmul!

Gândirea în logica binară este specifică religiilor monoteiste - iudaism,creștinism, islamism și ideologiilor.
Gândirea monoteist binară a generat omogenizarea în masă în spiritul de turmă - o turmă și-un păstor și ura împotriva celuilalt (eretic, agnostic, ateu,vrăjitoare) și fanatismul religios și ideologic ; celălalt nealiniat monoteismului nu trebuie să existe!

Asemenea monoteismului ideologiile sec XX, fascismul și comunismul s-au folosit de aceeași gândire binară criminală: cine nu e cu noi e împotriva noastră; celălalt care nu gândește la unison cu noi nu trebuie să existe! Din această perspectivă cel mai periculos s-a dovedit a fi fanatismul religios și fanatismul ideologic. Fanaticul religios și ideologic crede în mintea lui drogată cu misticism sau ideologie că deține adevărul absolut și pe cale de consecință puterea relgioasă sau ideologic îl face tiranic, un mic dumnezeu care își poate permite orice abuz, chiar crima, căci crede el va fi iertat de orice păcat. Și, după cum au dovedit înalții prelați ai Bisericii Catolice nu doar că i-au iertat , dar i-au ridicat la rangul de sfinți, iar ideologiile la statutul de eroi.

Islamismul a ideologizat la extrem credinta în Dumnzeul-Allah și a generat în aceeași logică de gândire binară criminală - „trufia plină de mânie a credinței”(Fernado Savater - Viața eternă) care a culminat în secolul XXI, în lumea noastră contemporană tehnologizată, cu terorismul împotriva! inocenților din lumea democratică occidentală și SUA. Și religiile monoteiste și ideologiile politice au un scop unic: voința de putere cum bine a remarcat filozoful german Nietzsche! Voința de putere în gândirea binară criminală se poate reraliza doar prin crime abominabile împotriva celor care nu se convertesc !

Gândirea binară în alb și negru e specifică omului ignorant și incult! Eu sunt alb, tu ești negru ca dracul, eu sunt superior, tu ești inferior! Așa se induce credința în Adevărul absolut!

Am constat cu stupoare și îndignare că toții fanaticii mistici și /sau fanaticii politici ideologici cred arogați, fanatic că ei dețin Adevărul absolut!

A crede în SACRUL Adevărului absolut duce inerent mintea umană la SACRILEGIU ABSOLUT!

Dovada au făcut-o teroriștii sinucigași în atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001. În dimineața acelei zile, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Să amintesc sacrilegiul absurd al sectelor sinucigașe ca să putem realiza grozăvia drogului mistic!

Dacă nu gândești ca ei și nu crezi în Adevărul lor absolut, în spiritul lor de turmă, ești, conform fanaticilor religioși - „satanist”, respectiv în cazul fanaticilor politici drogați ideologic - „dușman al poporului”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu