Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 iulie 2015

Grecii, bărbați demni, refuză să îngenuncheze sub fusta Angelei Merkel

* Foto: Michael Sohn / AP / SIPA. AP21711161_000030.


Să  amintim cum a îngenuncheat  sub fusta  Angelei, Traian Băsescu,  ticălosul bicisnic.  

Doamna Merkel s-a ofuscat  tare. Îi vrea în genuchi pe greci. Grecii, un popor demn nu vor să cerșească, nu vor   să stea cu mâna  întinsă. Ei știu că dacă o fac vor deveni sclavii Europei.                     
În Germania,  unanimitate împotriva lui Tsipras 

 Sursa  Revista franceză:
   http://www.causeur.fr/      Après le «non» grec, Berlin ne fera pas de quartier
Outre-Rhin, Tsipras fait l’unanimité contre lui  

Traducere Google 


După "nu" Grecul, Berlin nu va vecinătate
În Germania, Tsipras unanimitate împotriva lui
Publicat 06 iulie 2015, la ora 13:00 în politica mondială Economie
Cuvinte cheie: Alexis Tsipras, Germania, Angela Merkel, Grecia, Sigmar Gabriel
Tsipras gabriel germania Grecia Merkel

Primul lider german care a vorbit atunci când rezultatul referendumului grec a lăsat loc de îndoială, a fost Sigmar Gabriel, Vice-cancelarul, ministru al Economiei și președinte al Partidului Social Democrat (SPD). Cuvintele sale au fost clare: pentru el, Alexis Tsipras a "rupt ultimele podurile care se conectate la Europa." Se consideră de asemenea că "continuarea negocierilor cu Atena este de neimaginat." Această intervenție, și că merge în aceeași direcție, câteva minute mai târziu tovarășul său de partid Martin Schulz, președintele Parlamentului European, scutit de "ulii" conservator german ca cancelarul Angela Merkel, și în special de ministrul de inflexibil de finante Wolfgang Schäuble a merge în prima linie să sune ucide împotriva rebelilor ateniene. Singurele voci ridicate în Germania pentru a solicita indulgenta spre Grecia sunt la extrema stângă, Partidul Stânga, blocat permanent în ghetou nostalgic pentru fosta RDG. Cel mai puternic critica acțiunea cancelarului în ciocnirea din zona euro dintre Tsipras și "instituții" (UE, BCE, FMI) provin de la dreapta, ca conservator de zi cu zi Die Welt, care estimează "nu" greacă este o înfrângere pentru cancelarul care spera naivitate că un salt de rațiune, care portofoliul ar permite "da" de a câștiga.

În coridoarele Parlamentului European, în cazul în care membrii germani ai CDU și SPD da "", aceasta este doar o chestiune de organizare a unui "Grexit" ordonat, care este cel mai puțin dăunător posibil pentru alții membri ai zonei euro. Dacă adăugăm la această furia olandeză, Marea Baltică, slovenii, slovacii și chiar portughez, maltez și spaniolă Atena împotriva unui guvern care pretinde un tratament special, nu este clar ce cadou Angela Merkel ar putea aduce în bagajele sale de luni cina seara la Elysee, și summit-ul zonei euro, marți, la Bruxelles. Unii comentatori francezi, cum ar fi Lawrence Neumann BFMTV a vrut să vadă în faptul că Angela Merkel călătorește la Paris pentru a reînnoi, fiul dialogului franco-german pe punctul de a rupe un semn de relaxare a poziției germane. Dar nu, tocilar! Angela Merkel, pragmatic și insensibil să prevaleze bibelouri, preferă ca "nein" de a concesii noi Tspiras fi înregistrate oficial în Paris, mai degrabă decât Berlin! Deși unele clauze standard pot fi găsite pentru a da impresia că Hollande nu a mâncat pălăria, dar determinarea dnei Merkel, susținută de o opinie publică germană încălzit la alb, este neclintită.

Scalp Varoufakis (metaforic, desigur) oferit de Tsipras Merkel și prietenii ei apar, în acest context, ca o nouă șiretlic să confunde rândurile europene. Elementele lingvistice care sunt acum în curs de dezvoltare în Germania a anunțat o schimbare de paradigmă: întrebarea grec, pentru mulți oficiali germani, din domeniul politic intra ca de asistență umanitară. Europa trebuie să ajute acum cele mai sărace greci la alimente și medicamente, și să liderii săi iresponsabili cu fanteziile lor ideologice. "Avem nevoie de grecii înțeleagă că nu vom accepta o Europă socialistă!" A tunat duminica seara un jurnalist conservator la pilot spectacol ARD, prima televiziune public german. Acest lucru, chiar și social-democrații germani au înțeles.

Vasile Anton Ieșeanu, 7 iulie 2015, Iași  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu