Faceți căutări pe acest blog

marți, 12 septembrie 2023

DEMOCRAȚIE VERSUS FIARA EXTREMISTĂ

















Orice regim extremist transformă omul liber în animal de turmă, iar libertatea individului uman de a face ce vrea o conferă doar DEMOCRAȚIA.
Numai că libertatea indvidului conferită de DEMOCRAȚIE de a face ce vrea impune o regulă fundamentală: RESPONSABILITATEA INDIVIDUALĂ!
Or, după cum se comportă tinerii noștri denotă o mare iresponsabilitate individuală și socială! Și-atunci mulți incapababili de a fi liberi, autonomi și responsabili vor instaurarea unui regim extremist care să le confere iluzia de siguranță existențială.
Bine, dar și-n comunismul care a impus turma și păstorul, în pofida unui supracontrol exercitat asupra individului uman au existat mulți iresponsabili. Exemplul cel mai sugestiv a fost Nicu Ceaușescu, prințișorul comunist și, contaminați de el alți mulți tineri prințișori comuniști.
În regimul fascist legionar nu mai vorbesc. Combinată cu religia iudeo-creștină BIBLIA ȘI PISTOLUL regimul fascist -legionar a indus în mințile ignorante și inculte - iluzia de putere divină!
Mă întreb cum a fost posibilă această schizofrenie în masă, pe de o parte să-i urăști de moarte pe iudei, pe de alta să adopți religia creată de iudei ca fiind divină.Cât de lesne pot fi îmbrobodiți tinerii inculți și ignoranți cu iluzii mistice au dovedit-o legionarii.
Abuzul de putere în regimurile extremiste îndeosebi ale tinerilor imberbi au frizat nebunia colectivă.
În viziunea mea regimurile extremiste sunt regimuri de nebunie colectivă în care fiara extremistă iese din calea de mijloc a rațiunii, iar asasinatul politic și asasinarea înocenților devine politică de stat și un modus vivendi
Autor: Vasile A. Ieșeanu, luni 11 septembrie 2023, Iași
Foto : Pictură de Ovidiu Avram - Supraveghetorul






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu