Pachetul contine titlurile:
Vrei să ajungi în înalta societate? Vrei să fii un gentleman cu maniere aristocratice? Vrei să dai dovadă de siguranţă şi să nu te emoţionezi la întâlnirea cu bogaţii din înalta societate? Vrei să fii masculul dominant? Vrei să cucereşti femei frumoase şi bogate? Vrei să supravieţuieşti într-o societate elitistă? Ei bine, Wossen Asserate, într-un stil plin de farmec şi umor, te face să crezi că ai reuşit. Cu cartea lui ai şi pătruns în înalta societate. Nimeni nu poate să pătrundă în înalta societate până nu se adapă de la învăţăturile acestui maestru. Căci Wossen Asserate nu e un filosof provenit din plebe, ci din înalta aristocraţie etiopiană. Asfa-Wossen Asserate a studiat dreptul si istoria la Tübingen si Cambridge si si-a sustinut doctoratul la Frankfurt am Main. A activat ca jurnalist si ca sef de presa al Messegesellschaft din Dusseldorf, iar in prezent este consilier antreprenorial pentru Africa si Orientul Mijlociu la Frankfurt am Main.
Un bun român, îmbogăţit după revoluţie, ar crede că e suficient să fii bogat ca să iei masa cu cineva din elita aristocratică. Eroare! El trebuie să cunoască bine stilul şi comportamentul unui aristocrat, mai ales că afacerile grase cu un străin se încheie la o masă elegantă. Fără să cunoască aceste mic tratat, pe care ar trebui să-l poarte în buzunar, nici să se gândească să ia masa cu un gentleman din vest. Şi mai ales cu un englez. E ca şi cum un ţăran ar lua masa cu maiestatea sa regele Mihai. Nu! Trebuie să înveţe rapid manierele aristocratice dacă vrea să se menţină în această lume de vârf. Şi mai ales să pronunţe corect fiecare fel de mâncare. Aşadar , mâna pe cartea dragi beizadele. Mic tratat de eleganţă vă ajută să treceţi cu brio examenul aristocratic. Şi după ce vă însuşiţi bunele maniere din cartea celor doi englezi, abia atunci să luaţi masa cu ei. Poftă bună!
Crezi că le ştii pe toate? Te înşeli! Chiar dacă eşti un monstrum enciclopedic tot nu reuşeşti să descifrezi şi să înţelegi, fără Cartea ignoranţei, cele mai controversate neînţelegeri, greşeli şi concepţii eronate. Un român dornic de cultura la zi află, în acest mic tratat, ce s-a statornicit şi s-a transmis eronat. Are pământul doar o lună? A fost George Washington primul preşedinte al Americii? Henric al VIII-lea a avut şase soţii? Galaxii, particule subatomice, marmote ucigaşe , morcovi negri, bivoli daltonişti şi alte minuni, într-o prezentare care nu te lasă să dormi. E o adevărată poveste. Citeşte-o şi-ai să ştii ce credeai că ştii, dar nu ştii!
Britanicul John Bridges nu renunţă la eleganţă şi la aura aristocratică , cum nu renunţă francezii la erotic. Vrei să fii un adevărat gentleman şi nu un bădăran ca Becali? Atunci citeşte cartea şi instruieşte-te, cum să te comporţi elegant în înalta societate, cum să deschizi o uşă , cum să-ţi fumezi trabucul , cum să răspunzi la o insultă, cum să te comporţi în avion,etc. Dacă nu vrei să fii un speriat printre boşi, dacă vrei să-ţi păstrezi calmul acela imperturbabil de aristocrat, atunci citeşte cartea!
Într-o lume tot mai aprigă şi pe alocuri, tot mai violentă, cel mai vulnerabil este intelectualul. Intelectualul prins de problemele filosofice nu are timp să se antreneze( şi vai cum i-ar sta să se bată cu un grobian). Şi-atunci cum să supravieţuiască într-o astfel de lume? Există o soluţie: blîndeţea. Blîndeţea are o armă secretă pe care nici cel mai cătrănit nu o poate anihila. Aceasta armă e voioşia. Un om, care induce voioşia în grupul cu care vine în contact, dezarnmează şi pe cel mai feroce mascul încărcat cu testosteron până la refuz. Acesta nu mai explodează de nervi , dar va exploda în râs. Şi astfel, detensionează orice conflict. Intelectualule, învaţă să te aperi cu blândeţe şi voioşie de agresivitate, citind acest Mic tratat pentru deliciul intelectualilor.
Marii scriitori , filosofi ( îndeosebi dintre cei misogini) te învaţă ce este femeia în realitatea ei. N-ai să regreţi tinere, dacă vrei să te căsătoreşti, să citeşti şi să afli care este adevăratul chip al femeii. Păcat că în ghidul misoginului nu a fost trecut şi Eminescu. Poetul a spus despre femeie mai mult decât au spus toţi la un loc.
Vrei să fii liber? Eliberează-te de tot ceea ce te îngrijorează : alungă plictiseală, încetează cu văicăreala, refuză cariera, fii boem, aruncă ceasul de la mână, renunţă la împrumuturi bancare , la ipotecă , evadează din societatea consumistă, uită de guvern , iubeşte calul, sapă grădina, fii creativ şi atunci vei afla libertatea şi fericirea.
Hannes Stein - Enciclopedia lucrurilor care ma sacaie zilnic. Mic tratat pentru intelectuali agasati;
Prezentare de carte Hannes Stein - Enciclopedia lucrurilor care ma sâcâie zilnic. Mic tratat pentru intelectuali agasaţi
Dacă vrei să afli ce îţi provoacă zilnic sâcâieli, iritări depresii, în această Enciclopedie afli că nu e mama soacră, nu e nevasta , nu-s copii, ci declaratia de venituri, caloriilor în plus, prezervativele cu miros de banană, vecinii, transportul în comun, cluburilor de randevu, Dan Brown, muzicantii stradali, nevricosii, telejurnalele, supermarketurile, telefoanele mobile si spamurile... Autorul nu ne spune cum să scăpăm de toate aceste sâcâieli, dar soluţia o găsim mai sus, la Tom Hodgkinson în al său Mic tratat pentru o viaţă fără griji
Trăim într-o lume stranie şi isterică care nu-şi mai găseşte identitatea. Nu mai ştim cine suntem şi cui aparţinem. Şi-atunci, trebuie să ne identificăm ca să ştim cine suntem şi cui aparţinem. Tatuajul a devenit un mod de arăta lumii că suntem cineva, nu doar nişte biete fiinţe fără identitate. Dacă vrei să afli adevărata enciclopedie a prezentului, cei trei autori sunt dispuşi să te plimbe, aproape pe gratis, prin toată panorama circului social, un excelent ghid al generatiei i-pod si al parintilor ei.
Dacă vrei să te prăpădeşti de râs, savurând cele mai bune bancuri americane şi, dacă vrei să înveţi şi ceva filozofie, ei bine, acum e momentul să treci la citit. Cartea nu vizează nici un segment de vârstă ; este bună pentru toate vârstele mai cu seamă pentru momentele acelea de mare plictis sau când te sâcâie vreo nefericită depresie. E un adevărat panaceu pentru melancolici şi întristaţiii fără motiv. O citeşti odată... şi parcă ai mai citi-o odată şi încă odată..., e insaţiabilă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu