Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 ianuarie 2024

CUM SĂ VINDECI O SOCIETATE BOLNAVĂ?

În sera zilei de 24 01.2024 la Sinteza zilei Mihai Gâdea a pus o întrebare obsedantă: „Cine este de vină pentru starea actuală a ţării, pentru că românii sunt atât de dezbinaţi?..."


DIVIDE ET IMPERA
„Dezbină și stăpânește” este un principiu al puterii de stat, deseori aplicat de guvernele statelor democratice, dar îndeosebi statele totalitare,
potrivit căruia cea mai bună metodă de gestionare a unui asemenea stat este provocarea dușmăniilor pentru impunerea voinței guvernului și slăbirea împotrivirilor.
Eu nu pun botul la scenarite de propagandă electorală. Eu studiez ceea ce Aristotel a definit prin sintagma „animalul politic”. Ceea ce nu au învățat europenii în general și românii în special din filozofia greacă și se lasă seduși de iluziile iudeo creștinismului și a Dumnezeul biblic, MARELE ABSENT care în manifestări umane e Satana, sunt câteva principii înțelepte ale înțelepciunii grecilor antici ași în MAREA ȘTIINȚĂ POLITICĂ și care rămân valabile și în cazul individual , dar îndeosebi la nivel social și-n zilele noastre.
FUNDAMENTAL PENTRU EXISTENȚA UMANĂ ESTE A PREVENI, NU A VINDECA BOALA!
Cum să vindeci o societate bolnavă?... Cum să mai oprești valul extremismului, când escrocul Johannis și predecesorul său piratul Băsescu au făcut tot ca să îmbolnăvească societatea română și să pornească valul extremist?... Cine poate opri valul extremismului?
Cel mai important pentru o societate sănătoasă, tot înțelepții Greciei Antice ne spun EDUCAȚIA TINERILOR îndeosebi a băieților care au nevoie de o educație bărbătească( și în această ordine de idei nu exclud armata obligatorie), impunerea gimnasticii și exercițiilor fizice în școli o îmbinarea a plăcerii sportive cu munca de învățare , exact cum făceau grecii antici. Educația prin muncă și pentru muncă trebuie să se imprime copiilor de mici, indiferent de bogăția sau sărăcia părinților pentru că tiparele copilăriei se perpetuează toată viața!
Din aceste considerente îndemn românii să renunțe la religia iudeo-creștină, în realitate o ideologiei a supunerii în turmă și să urmeze învățăturile înțelepților greci antici!
#Cumsăvindeciosocietatebolnavă
#îndemnromâniisărenunțelareligiaiudeocreștină
#EDUCAȚIATINERILOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu