Faceți căutări pe acest blog

joi, 29 august 2024

Tragedia de la Crevedia...


Autor : Vasile Anton Ieșeanu, ca și alte tragedii ca, de pildă de la Colectiv, Ferma Dacilor, etc. nu sunt deloc întâmplătoare!

Lăcomia, egoismul și prostia au generat tragedia de la Crevedia!
Fizicienii cuantici au demostrat că în relația noastră cu lumea cuantică, noi ne creem realitatea viitoare, prin modul cum gândim, cum relaționăm, cum respectăm legile fudamentale ale rațiunii morale, a acelui dicton socratic: NIMIC, FĂRĂ MĂSURĂ! sau NIMIC PREA MULT! Putem noi cunoaște adevărul moral? s-a întrebat Socrate. Da, a răspuns primul mare învățător al lumii, prin cuoașterea Binelui și Răului. Și tot Socrate a afirmat că omul comite răul din ignoranță!...
Și fizicienii cuantici au demostrat că enigmatica lume cuantică comunică cu conștiința umană și crează omului realitatea în consecință. „Henry Stapp ( fizician și matematecian american ) susține că fizica clasică nu poate niciodată să explice în ce mod poate să aibă un efect conștiința , dar prin mecanica cuantică explicația apare ca naturală.” ( Bruce Rosenblum și Fred Kuttner - Enigma cuantică , fizica întâlnește conștiința). În această carte, el creditează Mathematical Foundations of Quantum Mechanics (1955, 1932) a lui John von Neumann oferind o mecanică cuantică „ortodoxă” care demonstrează matematic rolul esențial al fizicii cuantice în minte.
Deloc întâmplător, Einstein vorbește despre „acțiunile înfricoșătoare” ale lumii cuantice la distanță.
Experimentele de tip Bell , ca de exemplu psica lui Scrodinger demonstrează și confirmă viziunea lui Einstein.
Un tânăr filozof australian anume David Chalmers a demostrat că „problema grea” a conștiinței apare în corelația cu problema grea a mecanicii cuanticii, iar mecanica cuantică e foarte importantă pentru conștiința umană.
Starea noastră conștientă este permanent influențată de realitatea fizicii cuantice. În această corelație conștiință - fizica cuantică în care omul are liber arbitru - putem face orice, dar este cât se poate de evident că orice deviere a conștiinței de la rațiunea morală a unui individ va genera ca un efect de bumerang o realitate viitoare nefastă!

#TragediadelaCrevedia...
#Lăcomiaegoismulprostia
Marți 29 August 2023, Iași

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu