Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 aprilie 2012

O profesoară din Timișoara șochează pudibonda societate românească


        
         Într-o zi  caldă  de primăvară, ca aceasta  din  zodia  exploziilor germinale,  în România  se  pot petrece multe  și nevrute  nebunii:    violuri;   copil  născut de o   adolescentă  de 17 ani  și aruncat   în Someș ,  o relație  amoroasă   dintre o  profesoară  de 22 de ani   și un elev  de 16-17 ani. Frumusețea  iubirii nimeni   nu poate să o conteste. 
                                                       
          Ei bine, care  dintre  toate   evenimentele  imorale , cele   mai multe penale a fost cel mai mediatizat, mai comentat și  mai înfierat de  moraliștii   ipocriții   de pe la televiziuni?  Ați ghicit!   Filmulețul,  postat   pe  You Tube,   în care o tânără,  cu statutul de  profesor  asociat,  este surprinsă   în sala de sport  cu un elev  căruia  îi arăta  exerciții  de dans. Elevul nu  pare a   fi interesat de exerciții   și nu are ochi   decât   pentru  formele   grațioase ale  profesoarei , așa că,  într-un moment  de apropiere i-a furat un sărut. Profesoara  nu l-a respins, dimpotrivă l-a încurajat punându-i mâna pe prohabul pantalonilor.  Ei și! Fetele de azi  vor să știe  ce   iubire mare are băiatul, să  nu se trezească, Doamne ferește, în  pat,  cu te miri ce jucărie  mică...,mică...                                                                                   
      Încurajat, elevul  de 16 ani,  bine făcut , cu testiculele doldora  de   sămânță,  a  devenit mai  pătimaș.  Profesoara și ea  tânără (22 de ani),  colcăind de  hormoni,    l-a încurajat. Atât a fost toată  scena erotică.                                                                                           
           Cei doi s-au ridicat și au plecat.  Cineva, însă,  i-a spionat , i-a filmat și a postat apoi filmul pe You Tube.    Ei bine, toată mass-media a postat  filmulețul   titrând cu litere de-o șchioapă:    ,,Un nou scandal este pe cale sa izbucnească in sânul învățământului românesc,  titrează  un cotidian,  fără diacritice și agramat ( am corectat  aberațiile),  după ce, un cadru didactic, din Timișoara, a fost filmat in timp ce pipăie, în zonele intime elevul, care la rândul   lui   o  sărută  pe sâni si pe buze.”  Altul scrie:  O profesoară de la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” din Timişoara a fost surprinsă în ipostaze indecente cu un elev.  Și  altul spune:   ,,O profesoară de balet și  un elev  de 17 ani filmați   în ipostaze tandre…”  Altul scrie:   ,, Un videoclip în care o profesoară din Timișoara se săruta pasional cu un elev…”  ,,Amor între o profesoară   și un elev la  Timișoara…,    ,, O profesoară şi un elev au fost filmaţi în timp ce se sărutau şi se mângâiau într-o sală de sport.” 
     La toată această  explozie cu scandal  erotic a  mass-media,   un   mioritic, imbecil, agramat și înapoiat cultural,  comenta  grobian : ,,Pitipoanca nu avea ce sa caute intr-o scoala ca si cadru didactic, dar in iepoca portocalie se intampla numai neintamplate!”  
            Mare e grădina domnului … , de parcă iubirea ține cont de culoarea politică. Alte hibe mai grave și mai mari  au portocalii, nu viața (i) morală a  tinerelor profesoare din școli.   Te crucești de cât  e plin plaiul mioritic de cretini.  ,, E lung pământ,  ba  e lat” Cred că, în  condițiile   mioriticului  de azi, Coșbuc ar rescrie ,,Nunta Zamfirei”          
           În urma scandalului , profesoara este obligată să-și dea demisia  din învățământ,  iar elevul este  probabil sancționat cu scăderea notei la purtare. Imbecilul care a filmat  este felicitat , promovat sau probabil   premiat. Căci, nu-i așa, acesta s-a dovedit a fi cel mai (i) moral  dintre toți  participanții la această melodramă erotică.                              

         Ți se face greață de atâta   (dez)interes mediatic  pentru  moralitatea din școli. Adică iubirea e imorală,  ura nu?! Cât de imbecili și jegoși pot fi cei care înfierează! Cât de ipocriți!   Bicisnici,  prin neputința lor   de a mai iubi,  ei  se erijează  în judecători  morali, fără de păcat .  
          Cine e  fără de păcat,  în țara asta,   să ridice primul piatra   și s-o arunce în naiva profesoară.   Orbită de  naivitate  a uitat   probabil de ochiul magic  al telefoanelor mobile   sau a aparatelor  de fotografiat.                                                                                                               Dragostea a doi tineri  este imorală, dar versatilitatea  și grobianismul clasei politice,    a guvernanților  este  morală?! Ce   judecată de oameni strâmbi!           
        Poate  relația lor intimă ar fi rămas secretă , dacă nu se găsea  o otreapă,   un individ perfid și grobian,  genul de informator la securitate din  vremurile comuniste,   care să-i filmeze.  Un refulat,   masochist și masturbator, voyorist, care a realizează   nemernicia vieții sale , crezând că realizează o capodoperă .  Un etern voyorist  , care nu va avea   niciodată  în viață  o   femeie, ci doar pe Sf.   Manuela.                                                                                                                                
          Noi românii  am rămas   în urmă  cu cel puțin o jumătate de veac  față de vest, căci,  în Franța,  o relație similară  se petrecea   în urmă cu aproape   jumătate de veac. O relație dintre o profesoară de 32 de ani și un elev de 16-17 ani.                                                                                                                               ,, In 1968,  scrie Cinemagia. Ro, o dramă reală zguduia lumea întreagă. O profesoară (Gabrielle Russier )a fost condamnată pentru legătura ei de dragoste cu un elev cu 15 ani mai mic. In 1969, când drama se complica si însuși Președintele Franței, Georges Pompidou este implicat, regizorul Andre Cayatte transpune aceasta poveste intr-un film ce are, la acea vreme,  un succes binemeritat.                                                                                                         Povestea filmului ,,Mourir d aimer”   începe cu prezentarea tinerei profesoare, de 32 de ani, Danièle Guénot, divorțata si mama a doi copii care este admirata de elevii scolii din Rouen si de părinții acestora, pentru vederile ei liberale. In timp ce lupta pentru drepturile femeilor, profesoara de latina / franceza, are, alături de ea, in coloana de manifestanți  pe elevul Gérard Leguen de care se îndrăgostește.                                                                                               Intre cei doi se înfiripă o frumoasa poveste de dragoste dar părinții lui Gerard o denunță pentru " viol " asupra unui minor! Ea este arestată, judecată  și închisă iar el este internat intr-un centru / azil de boli mentale. Si acum începe lupta celor doi cu justiția vremii, cu mentalitățile existente dar si cu dragostea lor.  Până la urmă, cei doi, sub presiunea societății,   sfârșesc prin a se sinucide.   
         Peste celelalte drame  imorale și chiar  penale,   viol , copilul   aruncat în Someș de o adolescentă  de 17 ani , care a născut  mass-media  românească  a  trecut  repede cu vederea.  
        Ce a rămas obsedant  pentru  presă și televiziuni este cazul profesoarei  și a elevului  din Timișoara.   De ce? Pentru că este un caz  senzațional   prin imoralitatea lui și imoral   prin senzaționalitatea lui.
                                                                                                       Cazul profesoarei și  a elevului este unul cu adevărat  imoral. Cei doi  trebuie  puși  la stâlpul infamiei  și   lapidați! Oare de ce o fi iubirea atât  de hulită  în România?!  Pudibonda societate  română a rămas   prinsă în  mentalitatea străbunicilor. E marea grădina Domnului   și mulți  mioritici privesc  cu jind  peste gard. Aviz amatorii!      
                   Vasile Anton, Iași, 4 aprilie  2012           

2 comentarii: