Faceți căutări pe acest blog

duminică, 19 iunie 2011

Cine renunţă la iubire, renunţă la viaţă!

Două zeci şi patru cugetări 
De ce 24  cugetări?  Fiindcă  sunt  fascinat de numărul douzeci şi patru . E un număr care îmi poartă noroc şi care mi-a marcat într-un fel destinul . Secretul acestui  număr  îl voi dezvălui într-o postare  viitoare. Iată cele două zeci  şi patru cugetări:

 
1) Oamenii care se abat de la calea de mijloc a moralităţii au grave  afecte psihice. Calea dreaptă a binelui este calea morală. Calea morală ţine  de calea de mijloc a raţiunii – care este implicit  şi calea adevărului.   Acela care păcătuieşte prin minciună deformează adevărul, realitatea, existenţa suferă de nevroză.  Din această  forma mentis  nevrotică   decurg celelalte păcate  – lăcomia,  laşitatea, răutatea, necinstea, furtul,   delaţiunea, ignoranţa,  trufia şi prostia.
          2)Într-o căsnicie bărbatul este motorul şi femeia este caroseria sau remorca. Aceasta e cazul a  două  treimi  din populaţia masculină.  Se întâmplă ca la o treime din populaţie  rolurile să se inverseze. În acest caz, femeile a  dominanta mintală  masculină şi  sunt motorul familiei şi conducătorul acesteia,  în vreme ce bărbaţii care au  dominantă  mintală  feminină, se mulţumesc şi se simt bine în rolul de  caroserie sau remorcă.  
          3) Bărbaţii cu dominantă fizică feminină au hemoglobina la nivelul minim sau chiar sub minim, apropiată de cea a femeilor.
          4) Toate problemele sexuale de cuplu apar odată cu erodarea iubirii. Erodarea iubirii apare odată cu apariţia progeniturilor. Odată cu fecundarea,  la femeie se produce transferul erotic de la bărbat la progenitură. În bărbat femeia iubeşte copilul.  
          5) Explozia muzicală din cluburi  cu ţipete stridente, cu atmosferă de tip horror denotă  o   denaturare  a extazului dionisiac, o   agresivitate şi o violenţă  ce irumpe în cascade  de furie, sex şi erotism,   ca a bacantelor  din antichitate.      
Nevoie de descărcare a energiilor nervoase,  acumulate de dorinţe refulate, prin  dans şi ţipete demoniace e un mod de reveni la normalitate. Tinerii născuţi într-o societate, care  devine din ce în ce mai violentă,   simt necesităţi  din ce în ce mai mari pentru  descărcare  energiilor psihice negative în dansuri   deşucheate,  ţipete  muzică  hard. Acestea  reiterează  complexul de moarte-naştere, pe care l-au trăit în momentul traumei  naşterii şi-ii imunizează  împotriva răului ascuns,  distructiv.          
          6) Ignorantul optează pentru ceea ce doreşte, înţeleptul pentru adevăr,   bine, dreptate.       
     
    7) Omul care munceşte cu pasiune are toate  virtuţile de a fi om drept; nedrept este omul leneş .
          8)  Munca este prima premisă pentru omul drept.     
          9)  Iluzia e o credinţă care orbeşte raţiunea. 
         
       10)  Când iluzia se destramă numai  prin  experienţa  trăită îi  cunoşti amăgirea.
11) Oricât ar fugi un om de  răul pe care l-a comis, răul  îl va ajunge din urmă  şi-l va lovi ca un bumerang, chiar atunci când se crede mai invincibil.  
12) Fă-te ascultat! Nu poţi convinge pe nimeni dintre aceia care nu vor să te asculte.
13) Bătrâneţea nu ne scapă de tirania sexului. Dacă pe femeie menopauza o eliberează de tirania sexului pe bărbat numai moartea.     
14) Averea este un bine, doar numai  atunci când nu este acumulată prin rău şi nedreptate.
15) Cel care a obţinut banul prin muncă cinstită îl va preţui mai mult decât acela, care l-a moştenit sau  care l-a obţinut prin fraudă.  
 16)Omul vorbeşte cel mai mult despre ceea ce posedă – cel bogat de avere,  cel îndrăgostit de nevasta sa frumoasă, cel talentat de creaţiile sale.
17) Bărbatul iubeşte mai mult creaţiile sale spirituale, femeia pe cele materiale .       
  18) Bărbaţii iubesc propriile lor creaţii mai mult decât pe propriile lor  progenituri. Femeile iubesc mai mult propriile lor progenituri decât creaţiile bărbaţilor   
19) Industrializarea excesivă şi cultura de masă,  nu l-a umanizat pe om, ci l-a  transformat în robot. Înstrăinarea de natură şi de natural îl dezumanizează, îl face anxios  şi nevrotic, un înstrăinat anxios, un  rătăcit  în labirintul social, care, pentru apărare împotriva lumii ostile, găseşte ieşirea în alcool, drog, crimă sau suicid.                 
20) Când un tânăr pălmuieşte sau loveşte un bătrân, inerent, mai devreme sau mai târziu, îşi va lovi tatăl.
21) Nu inteligenţa şi raţiunea, nu starea de  îndrăgostire  ne face înţelepţi, ci iubirea. Logica iubirii e mai presus decât logica raţiunii. Cea mai mare înţelepciune este ştiinţa iubirii.

22)  Adevărata putere a unui om  nu constă nici în puterea fizică , nici în inteligenţa sa, ci în starea lui morală: luciditatea, cinste şi corectitudine în raportul cu semenii.    
23) Bărbatul a fost creat după chipul şi asemănarea Creatorului, el însuşi este  un creator; femeia i-a fost dată ca ajutor( muză, inspiratoare). Când bărbatul nu-şi regăseşte în el forţa divină a creativităţii, creşte şi se dezvoltă   forţa demonică,  distructivă sau autodistructivă. 
24)  Umilinţa naşte ură: ura cere răzbunare.
              

3 comentarii: