Scriu filosofiei şi literatură (eseuri, povestiri, nuvele, poezie, haiku şi haibun)
Faceți căutări pe acest blog
marți, 20 martie 2012
Windows 8 va salva PC-ul!
Desi ramane, in continuare, cel mai utilizat sistem de operare la nivel mondial, Windows si-a pierdut stralucirea, cucerita de Apple sauGoogle. Totusi, noul Windows 8 va schimba modul in care utilizatorii interactioneaza cu PC-ul, sunt de parere specialistii care au testat programul.
In conditiile in care vanzarile de PC-uri sunt in continua scadere, pe fondul cererii masive de tablete, in special iPad, creata de Apple, Microsoftavea nevoie de un produs care sa atraga atentia asupra sa.
Cu noua interfata a sistemului de operare Windows 8, numita Metro, compania ar putea sa-si recucereasca fanii, sunt de parere analistii de laCNN Money.
Aplicatiile sunt frumos desenate, navigarea extrem de usoara si comenzile instinctive sterg orice amintire negativa legata de sisteme de un esec rasunator, precum Windows Vista.
Cu icon-uri interactive si un magazin de aplicatiiintuitiv, computerele personale vor fi la fel de usor de folosit ca un iPad, in momentul cand sistemul de operare va fi lansat, spre sfarsitul acestui an.
Totusi, sub designul total nou, Windows 8 ramane un program de operare pentru PC, cu toate aspectele familiare. Are un desktop si un taskbar si functioneaza la fel de bine cu mouse si tastatura, precum si cu dispozitiv cu touchscreen.
Aceasta este si diferenta majora intre strategia Apple pentru iPad si cea a Microsoft pentru Windows 8. In timp ce prima a facut un gadget pentru sistemul de operare, programul de la Microsoft este facut sa ruleze pe orice tip de dispozitiv. In timp ce oficialii Apple spun ca iPad reprezinta inceputul erei post-PC, adevarul este ca majoritatea oamenilor inca folosesc computerele personale traditionale in mod intens, mai ales daca este vorba de realizarea unor sarcini mai complexe.
Pe acest lucru se bazeaza si Microsoft, care isi doreste ca Windows 8 sa poate fi usor de utilizat precum o tableta, dar si sa ruleze aplicatiile complicate ce nu pot functiona pe un dispozitiv mobil.
Interfata Metro serveste drept "ecran de inceput" si este ideal pentru efectuarea sarcinilor zilnice, precum browsing pe Internet, verificarea mailului, retele de socializare, sharing de fotografii sau rularea de jocuri.
Insa, daca trebuie sa editati un document, sa gestionati fisiere sau orice altceva nu ati face pe o tableta, un simplu click pe o aplicatie de pe desktop va conduce spre o interfata similara Windows 7.
Ce este bun la Windows 8
Sistemul de operare reuseste sa atinga scopul Microsoft de a fi "rapid si fluid". Programul este atat de "aerisit" incat si un laptop vechi de cinci ani, cu procesor Intel Centrino, s-a deschis cu Windows 8 in 16 secunde, in teste. Spre deosebire, pentru iPhone 4S este nevoie de 27 de secunde pentru a se deschide.
Un alt punct pozitiv este magazinul de aplicatii, acestea avand aceeasi calitate ca si cele pentru iPad.
S-a blocat un program? Nici o problema. Cu o singura apasare a butonului Windows de pe tastatura, procesul este intrerupt si sunteti dusi direct pe desktop.
Nu in ultimul rand, Windows 8 are un mecanism mult mai simplu pentru cautarea si lansarea unui program sau a unui fisier.
Care sunt problemele
Una din probleme este de design: cuvantul "Start" este permanent afisat in coltul din stanga sus. Asta nu ar fi o problema, daca butonul respectiv ar fi bun la ceva. Doar ca nu se poate da click pe el, nu se poate interactiona cu el in nici un fel, este pus acolo doar pentru design, putin inspirat.
Pentru a lansa meniul de optiuni din Start, trebui sa-l "trageti" din drepta ecranului (fiind ascuns) sau sa apasati Windows + C pe tastatura. Doar in acest mod puteti vedea ceasul, conexiunea Wi-Fi sau nivelul bateriei, de exemplu. Ar fi fost mai folositor daca aceste informatii ar fi luat locul cuvantului "Start" de mai sus.
In concluzie, spun analistii, Windows 8 incearca sa salveze PC-ul. Cei care inca isi amintesc trecerea la Windows 95 si cat de mult a schimbat modul in care interactionam cu PC-ul vor vedea ca Windows 8 face acelasi lucru, la un nivel si mai mare.
sursa: Ziare.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu