Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 martie 2012

Noul logou Google - omagiu pentru arhitectul german Ludwig Mies van der Rohe


Citește și

Google sărbătoreşte marţi 126 de ani de la naşterea arhitectului german Ludwig Mies van der Rohe, cu un logo inedit.
Cunoscut drept Mies, arhitectul a plecat din Aachen, Germania, la vârsta de 19 ani şi a creat prima sa clădire, Casa Riehl, la 21 de ani.
El s-a aflat în spatele designului a numeroase case din Germania, după care şi-a îndreptat atenţia spre mobilă, în special scaune şi mese.
Ultima sa casă construită în Germania a fost Casa Lemke din Berlin. El a emigrat apoi în SUA, unde şi-a continuat munca.
A devenit şeful Institutului Armour - cunoscut acum drept Institutul de Tehnologie din Illinois - în 1938. Mies a creat mai multe clădiri din campus.
Apartamentele Promontory din Chicago au reprezentat primul bloc înalt creat de Mies, urmat apoi de Apartamentele Lake Shore.
Casa sa 50x50 a fost unul din proiectele sale celebre, create drept o soluţie la construcţia masivă de case, însă nu a fost niciodată construită.
Imaginea folosită de Google drept logo ne prezintă designul SR Crown Hall de la Institutul de Tehnologie din Illinois, terminat în 1956.
Descris drept o operă de artă, este creat doar din oţel şi sticlă, în exterior. Clădirea a fost avariată când un aparat folosit pentru uscarea betonului a explodat, distrucând aproape jumătate din primul etaj şi cauzând daune de 100.000 de dolari. În 1956 a fost terminată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu