Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 martie 2012

Firefox ATACĂ GOOGLE: au lansat aplicaţia care îţi arată cine te SPIONEAZĂ pe internet


de Mihai SCHIAU Postat la: 02.03.2012 18:23 Ultima actualizare: 02.03.2012 18:48
A fost LANSATĂ astăzi şi RUPE TOPUL descărcărilor pe internet...
Cei de la Mozilla au lansat, vineri, o aplicaţie pentru browserul Firefox, care le permite utilizatorilor să vadă ce companii îi "spionează" pe internet, scrie Daily Mail.
Mişcarea vine la doar o zi după ce Google şi-a pus în aplicare noile politici de confidenţialitate, despre care criticii spun că încală drepturile utilizatorilor şi sunt menite să furnizeze venituri suplimentare motorului de căutare, din publicitate.

Când utilizatorul navighează pe site-uri precum IMDB, Telegraph sau Aol, este urmărit de terţi (cercurile roşii)
Aplicaţia "Collusion" (înţelegere secretă) a celor de la Mozilla le permite utilizatorilor de Firefox să vadă firmele de publicitate online şi celelalte companii terţe care urmăresc istoricul lor pe internet, susţine CEO-ul Gary Kovacs.
"Collusion" creează o "pânză" a interacţiunilor între căutările utilizatorilor, pe de o parte, şi "spioni", de cealaltă, susţine Daily Mail. "Ideea este să le spunem utilizatorilor cât de puţin control au asupra datelor lor, pe internet", spune Kovacs.
Mozilla intenţionează să facă o listă a celor mai "deranjanţi" observatori, pe care să o transmită companiilor care se ocupă cu protecţia datelor. "Când vom lansa versiunea finală a lui Collusion, utilizatorii vor avea opţiunea să contribuie la această bază de date. Vom pune cap la cap toate informaţiile şi vom ajuta cercetătorii, jurnaliştii şi experţii în securitate să explice publicului cum sunt urmăriţi utilizatorii pe internet", a explicat Kovacs.
Sursa :  http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu