Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 martie 2012

Surpriza Apple – un nou iPad?

 4 martie 2012, 21:38 |  Autor: Vlad Andriescu | 
Cuvinte cheie: apple, viata, ipad, tableta, lansare,
Apple ar putea lansa noul iPad pe 7 martie.Pe piaţă au apărut nenumărate zvonuri despre cât de puternic va fi acesta şi ce dotări noi va avea.
Apple ar putea lansa miercuri următoarea generaţie a tabletei iPad. Informaţii despre aceasta au început să fie oferite presei de surse anonime încă de acum câteva luni. Astfel, deşi se pare că va arăta aproape la fel ca iPad 2, performanţele tehnice vor fi aliniate cu tendinţele actuale de pe piaţa dispozitivelor mobile.

Cea mai semnificativă îmbunătăţire ar putea fi procesorul. După ce ASUS a lansat deja tableta cu procesor quad core, compania fondată de Steve Jobs va dota iPad-ul cu un procesor A6 quad core. În strânsă legătură cu acesta, bateria va avea o capacitate mai mare pentru a oferi o autonomie pe măsura competiţiei.

Tabletă fără butoane

Invitaţia trimisă jurnaliştilor americani conţinea textul „We have something you really have to see. And touch" - „Avem ceva ce trebuie să vezi. Şi atinge". Pornind de la acest text de prezentare minimalist, specialiştii au speculat pe două fronturi. În primul rând, iPad 3 va avea un ecran nou, de tip Retina, ca în cazul lui iPhone 4S, şi, cel mai probabil, îşi va dubla rezoluţia faţă de generaţia anterioară, ajungând la 2.048x1.536 de pixeli. Pe lângă acest lucru, ecranul ar putea fi extins la maximum, dispărând astfel butonul central, care ducea utilizatorul înapoi în ecranul de pornire.

Siri, asistent virtual şi pentru tablete

Deşi nu este încă disponibilă în toată lumea, conectivitatea 4G este o cerinţă obligatorie pentru tableta Apple, mai ales că iPhone 4S a dezamăgit prin lipsa acestei tehnologii. Deja Samsung, HTC şi Motorola au lansat astfel de telefoane, iar compania californiană nu ar trebui să rămână în urmă.

Una dintre îmbunătăţirile care au plăcut publicului la iPhone 4S a fost asistentul personal Siri. Fanii ar putea să fie dezamăgiţi dacă tableta vine fără acesta, mai ales că, din octombrie 2011, Siri a fost dezvoltat, programul din spatele său îmbunătăţindu-se cu fiecare „conversaţie".

Unele site-uri de specialitate au vorbit şi despre un posibil iPad Mini, un rival pentru tabletele de 7 inchi, mai ales în contextul vânzărilor-record ale lui Amazon Kindle Fire, care a urcat pe locul doi. Cu toate acestea, dorinţele lui Steve Jobs sunt încă respectate pentru inginerii Apple, iar acesta considera că tabletele de 7 inchi sunt nefolositoare şi mult prea mici. Dacă nu vom vedea un dispozitiv atât de mic, e posibil ca miercuri să fie lansate totuşi două tablete: un iPad 2 îmbunătăţit, care să rămână la un preţ competitiv, şi un iPad 3 nou, dar care va goli mai uşor buzunarele clienţilor.

Sursa: http://www.adevarul.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu