Faceți căutări pe acest blog

vineri, 30 martie 2012

Corabia PDL- ului se scufundă!





Un partid aliniat este un partid alienat!


            Un partid  aliniat   unei  minți, fie ea și mintea  președintelui României, este un partid  alienat. Când oamenii   unui   partid renunță la ideologia și programul  partidului pentru a asculta orbește de un singur individ, acești oameni politici devin alienați, indivizi cu falsă  conștiință,  fanatici  și idolatri. Adularea   unui individ conduce inerent fanatism.       
             Fanatismul îl  putem înțelege prin ceea ce  Engels definea ca fiind ,,falsa conștiință”, respectiv completa servitute față de 

 cineva sau ceva, însoțită de starea iluzorie  de satisfacție și fericire. 

( ase vedea și 


         Dar, falsa conștiință  înlocuiește în parte 
alienare, concept fundamental   în filozofiile   lui   Hegel, Feuerbach și  Marx. Alienarea  în viziunea acestor   filosofi   înseamnă renunțarea la  propriile tale dorințe, la propriile tale idei, la propria  ta  gândire  și adoptarea  oarbă a gândirii conducătorului.  
          Acesta este PDL-ul  lui Băsescu, un  partid de alienați,   dintre care cel mai  alienat  și mai  aservit lui Traian Băsescu este Boc. Evadarea lui Sorin Frunză  Verde din acest  partid  vicios  i-a pus pe jar pe  bocii   din  partid. Simt că  le fuge  pământul de sub picioare, că barca șubredă, condusă de  piratul de la Cotroceni, e tot mai părăsită de liderii  politici care vor să gândească cu capul lor, nu să asculte orbește de gândirea unui pirat.     
Vasile Anton, Iași,     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu